Talking About Pengakhiran !

yeah !
Final sudah menghampiri. Buku mengelilingi diri.
Aduyai. TEPU OTAK !


Pressure aku tengok kawankawan aku semua study. Kenapa la virus malas banyak sangat dalam diri aku. Tengok buku macam tengok hantu. Takut nak tengok. Haha !

Ayah selalu pesan "daniel, pastikan dapat 3.7 and above.Sem 1 kena skor tinggitinggi.Nanti sem lain boleh lepak sikit."
Adeh . Boleh ke tak ek? Dah la pemalas.
Nasib baik roommate aku rajin. Study dengan dia je. Harapnya boleh la pandai and rajin macam dia. Harapnya la. Haha !

Hubungan Etnik.. Hmm.. Arghh ! Banyaknye nak baca ! Manalah tak tepu otak. Techno.. Boleh bawak lagi. Sebab aku minat ! Ukur.. Carried Mark yang meyakinkan membuatkan aku tak pressure sangat. Maths.. Alhamdulillah still boleh bawak lagi.

Yang penting, HEMBUS !!!

posted under | 1 Comments

trip to Kuantan !

what a wonderful days !
seriuosly la, best giler jadi survivor kat tengah-tengah bandar kuantan !
check in hotel murah-murah je. save budget. 2 mlm rm80. sangat berpuas hati sbb
hotel tu, pemiliknye orang melayu. so hotel sangat bersih n ade surau.
hotelnye kecik je, yg penting selesa untuk tidur. :)
 bertolak dari jb 10.30am hari jumaat (25jun2010).
bas sampai pukul 11.00am. cepat ekspress ! hehe
tp xde la cepat mane pun. first2 stop kat segamat, amek n turunkn pnumpang. then stop kat
bus stand muadzam shah. bus stand yg sgt sunyi and tenang. kecik je bus stand muadzam shah.
after terus gerak ke kuantan. sampai tepat pukul 5.00pm ! sampai2
terus keluarkan duit. then makan kat bus stand.
lepas baru la carik hotel. pehh. 3 hotel dah tnye, semua full house.
naseb baek la ade hotel melayu, ade jugak bilik kosong. Alhamdulillah. n betul2 dekat dgn uitm jln sekilau. :)
lepas solat maghrib, pegi east coast mall (ecm) sekejap, beli tiket wyg utk esok ! prince of persia.mlm tu keluar bersame org tersyg. makan kat restoran shaz, smbil tngok portugal n brazil beraksi. haha
10.30pm hantar my sweetheart balik hostel dy. then jalan la sorg2 balik ke hotel.
esok pagi, 11.30am keluar. dgn sweetheart ! hehe pegi bus stand dulu, beli tiket. esoknye nak balik. takut tiket habis plak kan. then pilih pnye pilih, beli la tiket transnasional. lepastu pegi ecm. lunch at rasamas ! chicken chop dua ! hehe lepastu pegi shopping dulu kat parkson. belikn mysweetheart baju. after shopping baru pegi tngok wyg pkul 2.15pm. after wyg, lepak kat song box ! small room, 2 hours. best giler karok dgn mysweetheart . due2 layan , pehh. mmg kalo boley nk 3 jam. haha
abes 2 jam, pegi jalan2 kejap. pegi body shop. dy ckp dy ske perfume body shop. then ak pun terus la terpikir, buat surprise pun orait gak ney. then ak saje je la ckp, sori la ea, x dpt nk blanje body shop. phm2 la ea. cehh. tekitkal. nk buat surprise la ktekan. pastu hantar la dy balik hostel. ak pun balik la hotel, maghrib kejap. lepas tu ak pegi balik ecm. sbelum tu pegi bank islam dulu, cucuk ! haha then pegi body shop, beli la perfume yg dy suke tu. mmg baek r sbb body shop cyap tolong bungkuskn dlm kotak sbb ak ckp nk bwt surprise kat sweetheart. pehh..mmg x dpt djangke la biler ak kasik kotak tu kat si dy pd mlm tu. dy mngalirkn air mate. fuhh ! mission accomplished ! hehe then esok nye tyme hari ahad, ak kluar dgn dy lagi. dy pakai baju yg ak blanje kat parkson. how sweet :) tyme tngah hari, jumpe member member sains johore, aleng n kak mus  kat food court ecm. tiket bus pkul 5. after mkn, ak pegi karok lagi ngn sweetheart. hehe best giler !
lepas karok, si dy pun tman la ka pegi bus stand. tyme tu sedih tak terkate ;( si dy mngalir kn air mate dpn ak.
ak peluk bahu dy. dy cium tgn ak. ohh damn ! sedih giler bab ! segagah2 laki ney pun boley nges sey. haha serius sedey giler. tp tu laa. nk buat cne kan. kne la pakse diri ney utk bjaohan buat seketika. huhu ;( ;(
sedih2.
yg penting !  best sgt dpt pegi kuantan n betambah dpt jmpe my gorgeous sweetheart ! i Love You Damn much dear !!! <3 <3 <3

posted under | 4 Comments

Alhamdulillah



Akhirnya impian ak nak sambung belajar di UTM menjadi kenyataan. Alhamdulillah. :) 
Xkesah la orang nak kata rugi kalo amek diploma. Its okay. Sangat berpuas hati coz dapat course yg diminati
 
 
Program : DDQ - DIPLOMA UKUR BAHAN     

posted under | 8 Comments

now, i realize. :(

upset right now. hm. akhirnya aku sedar jugak, kenape dulu aku tak dapat nak memenangi hati dia.
memang aku betul betul sedar yang.... aku mmg tak layak bagi dia. sebab tu la, dia tak pernah 
pandang aku dulu.. ya, mmg aku akui. ramai lagi lelaki yg better dari aku. diri aku ney, lebih banyak 
keburukan dari kebaikan. tu mmg aku dah sedar dari awal. sebagai manusia biasa, thats normal. 

Dari segi  fizikal, jelas aku mmg tak sesuai dengan dia. Memang dah lame aku cuba nak mendekati dia, hendak mendalami hidup dia, tapi aku segan. and kenape tah aku tak berapa yakin untuk bersuara dengannya soal hati dan perasaan. Kadang-kadang aku ade la jugak hubungi dia menggunakan sistem khidmat pesanan ringkas (sms). Tapi aku sorang sahaja yg beriya-iya , sng cite syok sendiri r. Aku sedar sume tu, tapi aku tetap juga ingin mendekatinya. Walaupun dia tak selalu reply mesej aku, tapi aku tetap nak mendekatinya jugak. Sampai satu keika, aku sengaja memutuskan hubungan dengan si dia. Aku tak mahu lagi ganggu hidup dia. Mesej- mesej dari aku sume hanyalah gangguan baginya. so, aku decide, better senyap je.
 Dia cantik. Semua lelaki yg melihatnya confirm terpikat. Memang jelas kelihatan yang aku tak layak untuk mendampingi hidupnya. Aku ney biase2 je. Jangan harap la nak ade perempuan terpikat dengan aku. Tapi aku tetap bersyukur dengan apa yg ade pada diri aku ney. Aku dah tak kesah. Mungkin sampai satu masa nanti ada la tu. InsyaAllah.

Sekarang hidup ku dah mula berubah kerana perempuan yg aku ingin dekati dari dulu lagi tiba-tiba mendekati diri aku. Aku agak pelik kenapa tiba-tiba je nak dekat2 dengan aku. Mungkin ada muslihat. Sampai la pada satu masa, aku bercouple dengan si dia. Excited yg teramat sangat sebab prempuan yg dah lame aku inginkan, akhirnya aku dapat jugak. Dalam kegembiraan tu, aku terfikir, betul ke apa yg dia decide? Betul ke dia sanggup terima aku? Betul ke dia benar-benar cinta kat aku? ye la..perempuan cantik macam dia tu lebih sesuai carik lelaki yg sepadan. Maksudnya yg handsome, kacak, macho n sewaktu dengannnya la. haa. betul kan? Seriusly, aku cume org biase je. Jgn harap la nak ade ciri-ciri macam tu.

ape ape pun, aku berharap hubungan ni berkekalan selama lamanya. Insya-Allah. sebab aku sangat sayang dan cinta kat dia. Tak sesekali pun terdetik  utk tinggalkan dia. Aku perlukan dia sebagai pedamping hidup aku selama- lamanya.

posted under | 9 Comments

speechless


Hooow?
Haaaa-oooo-wow?
H-ooow?
Wow

I can't believe what you said to me
Last night, we were alone
You threw your arms up
Baby you gave up, you gave up

I can't believe how you looked at me
With your James Dean glossy eyes
In your tight jeans with your long hair
And your cigarette stained lies

Could we fix you if you broke?
And is your punch line just a joke?

I'll never talk again
Oh boy you've left me speechless
You've left me speechless, so speechless

And I'll never love again,
Oh boy you've left me speechless
You've left me speechless, so speechless

I can't believe how you slurred at me
With your half-wired broken jaw
You popped my heart seams
All of my bubble dreams, bubble dreams

I can't believe how you looked at me
With your Johnnie Walker eyes
He's gonna get you and after he's through
There's gonna be no love left to rye

And I know that it's complicated
But I'm a loser in love so baby
Raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I'll never talk again
Oh boy you've left me speechless
You've left me speechless so speechless

And I'll never love again,
Oh friend you've left me speechless
You've left me speechless, so speechless

H-ooow?
H-oooo-wow?
H-ooow?

H-ooow?
H-oooo-wow?
H-ooow?

And after all the drinks and bars that we've been to
Would you give it all up?
Could I give it all up for you?

And after all the boys and the girls that we've been through
Would you give it all up?
Could you give it all up?
If I promise boy to you

That I'll never talk again
And I'll never love again
I'll never write a song
Won't even sing along
I'll never love again

H-ooow?

So speechless
You left me speechless, so speechless

Will you ever talk again?
Oh boy, why you so speechless?
You've left me speechless so speechless

Some men may follow me
But you choose any girl but me
Why you so speechless? Oh oh ohhhh




posted under | 0 Comments

hang out at Puteri Harbour!


satu daripada tempat-tempat yang menarik di Johor.
Puteri Harbour sebuah kawasan yang agak tersorok.
terletak di NUSAJAYA kot. haha ;D
yang penting,masok free je. alaa. just nak lepak-lepak boleh laa.
dengan member-member ke. awek lagi bagus kot. line clear. haha










and, lagi satu, surau dekat sini bersih, wangi, selamat untuk bersembahyang. ;)


posted under | 4 Comments

hey guys!

i'm new here ;)
do me a favour ..

sbox exclusive!

posted under | 2 Comments

today's words

William Feather once said,
"The wisdom of the wise and the experience
of the ages is preserved into perpetuity by a nation's proverbs,
fables, folk sayings and quotations."

Blog Archive

Daily Calendar

Followers

haha ;D

A guy donated blood to his girlfriend.

After a while they broke up

and he wanted it back.

The girl

threw a pad at him and said.-
'i"ll pay u back in monthly instalments.'


Recent Comments